Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Λίγα λόγια για το Σχέδιο [Εισαγωγικά]

Μιλώντας για το σχέδιο, αναφερόμαστε στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο είτε αυτό είναι πραγματοποιημένο χειρωνακτικά ή ηλεκτρονικά.

Ο σκοπός του σχεδίου παραμένει σχεδόν αναλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου. Ο άνθρωπος επιθυμεί, για διάφορους λόγους, να κοινοποιήσει στους συνανθρώπους του, με υλικά μέσα, μία σειρά από άυλες εικόνες που γενώνται στη νόησή του. Εκείνο, όμως που αλλάζει καθημερινά και με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα είναι τόσο το περιεχόμενο των νοητικών εικόνων αυτών όσο και τα υλικά μέσα αποτύπωσης και μετάδοσής τους. Το σχέδιο, συνεπώς, είναι μία μέθοδος επικοινωνίας, μία διαδικασία διακίν

ησης πληροφορίας μέσω μηνυμάτων. Άρα προϋποθέτει την ύπαρξη ενός πομπού, ενός δέκτη και μίας κοινής γλώσσας επικοινωνίας των δύο αυτών μερών.

Η βελτίωση της συνεννόησης αυτής επιτυγχάνεται με τη διδασκαλία της κοινής γλώσσας, που με τη σειρά της είναι μία, ακόμα, μορφή επικοινωνίας. Και όπως και η προηγούμενη απαιτεί την ύπαρξη του δικού της ζεύγους πομπού και δέκτη. Αλλά και τη δική της διάλεκτο.

[Κανελλοπούλου Αθηνά - Αλιεύς Αλέξανδρος]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου